Alter 15 Jahre (steht auch auf der Flasche). Großartig! Lange hat mich kein Calvados mehr überzeugt, aber hier ist ein umwerfendes Aroma von Frische, Blüten und Sommer (und den kleinen, fein-herben Äpfeln), und trotzdem hat man schon den gereiften Digstif im Glas. Ganz große (trockene!) Klasse!!!!
.
Sommelliers International 2013 Tasting:
Pierre Huet Tradition 15 years old.
Eyes: amber colour, brilliant
Nose: Cinnamon, vanilla, tangy apple.
Mouth: warm, rounded, great aromatic persistence. Comments : a delicacy !
Certification : Calvados AOC (Protected Designation of Origin)
Ageing: Minimum of 15 years in oak barrels.
Tasting: Great blend of Pierre HUET range of products, combining the robustness and strength of a Hors d’Age with the length and sweetness of an ancestral Calvados, aged in Pommeau de Normandie barrels.
Serving suggestion: This Calvados must be consumed preferably in a Calvados or « tulipe » glasses, at 18–20 °C.
Auszeichnungen: Product especially selected by Hôtel Ritz, place Vendôme (Paris)
- Silver Medal – Regional Competition Cambremer 2012
- Silver Medal – Regional Competition Cambremer 2011
- Silver Medal : General Agricultural Competition Paris 2011
- 1st price : Regional Competition Cambremer 2009
- Gold Medal : Regional Competition Vimoutiers 2009
2nd price : Regional Competition Cambremer 2007
Laurier de Bronze : Concours National Caen 2006
Silver Medal : Regional Competition Vimoutiers 2006
Bronze Medal: General Agricultural Competition of Paris 2006